Workshop bijenwasdoek maken

Workshop

Tijdens de workshobijenwasdoek1p leert u hoe u zelf beijenwasdoeken kunt maken. De workshop is bij mij thuis in Driebergen en duurt ongeveer anderhalf uur.

U kunt zich met een groepje van 2 t/m 6 deelnemers aanmelden. We spreken dan in onderling overleg een datum en tijd af. Bij voorkeur overdag en liever niet in het weekend. Maar uitzonderingen zijn altijd mogelijk.

Opgeven kan door een mail te sturen naar m.tiemens@planet.nl
of te bellen naar 06 2077 4093. Na het opgeven ontvangt u mijn adres in Driebergen.

Kosten

Je kunt kiezen of je de doeken van biologische of gewone katoen maakt. Er is de mogelijkheid om 1 of 2 doeken te maken. Dat maakt natuurlijk wel uit voor de prijs. Een overzicht vind je in de onderstaande tabel. Deze prijzen zijn per persoon en in inclusief het gebruik van de materialen en koffie/thee met wat lekkers.

Biologische katoen Gewone katoen
1 doek € 17,50 € 15,00
2 doeken € 20,00 € 17,50

Op locatie

Ik geef de workshop ook op locatie (minimaal 6 personen, maximaal 12). Dat kan echter alleen als er een elektrische oven beschikbaar is met 3 bakplaten van minimaal 30×35 cm en een warmte bron (gas of elektrisch) om de was te smelten.

Hergebruik

bijenwasdoek ruitjes 1Bijenwasdoek is gemaakt van katoen dat is behandeld met bijenwas en jojoba-olie, waardoor de doek vettig wordt en daardoor een conserverende werking krijgt. Bovendien hebben bijenwasdoek en jojoba-olie antibacteriële eigenschappen. Hierdoor is de doek geschikt voor hergebruik. De bijenwasdoek kan worden afgespoeld onder de koude kraan eventueel met een beetje afwasmiddel. De doek vervolgens goed laten drogen. Zo kan de bijenwasdoek ongeveer 10 maanden gebruikt worden.

Bijenwasdoek is ook handig voor het bewaren van restjes groenten, cake, brood, lunchpakket en nog veel meer (niet voor vlees). De doek is ook heel geschikt om cake of zelfgemaakte vegetarische burgers in in te vriezen.

One thought on “Workshop bijenwasdoek maken

  1. Pingback: Leven zonder afval | Groen geloven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s