Workshop bijenwasdoek maken

Wist u dat u met bijenwasdoek voedsel vers kunt houden zonder plastic? Je hebt geen plasticfolie of aluminiumfolie meer nodig. Bijenwasdoek is uitermate geschikt om bijvoorbeeld kaas in te bewaren. Je neemt de bijenwasdoek gewoon mee naar de winkel en laat daar ter plekke de kaas in de doek verpakken. Dat scheelt elke keer weer een vel kaaspapier.

Workshop

Tijdens de workshobijenwasdoek1p leert u hoe u zelf beijenwasdoeken kunt maken. De worskhop is bij mij thuis in Driebergen. Bij het opgeven voor de workshop ontvang je mijn adres.

Je kunt je bij mij via de e-mail groengeloven@kpnmail.nl opgeven. Ik werk niet met vaste tijden. Je kunt in de mail aangeven op welke dagdelen (ochtend, middag, avond) op welke dagen in de week je in principe kunt. Met behulp van een datumprikker probeer ik dan groepjes van drie tot zes mensen te vormen.

Ik geef de workshop ook op locatie (minimaal 6 personen, maximaal 12). Dat kan echter alleen als er een elektrische oven beschikbaar is met 3 bakplaten van minimaal 30×35 cm en een warmte bron (gas of elektrisch) om de was te smelten.

Kosten

De kosten voor de workshop voor het maken van 1 doek zijn € 15,00. Wil je 2 doeken maken dan vraag ik € 17,50. Dit is inclusief thee of koffie met wat lekkers erbij en de materialen om de doeken te maken.

Hergebruik

bijenwasdoek ruitjes 1Bijenwasdoek is gemaakt van katoen dat is behandeld met bijenwas en jojoba-olie, waardoor de doek vettig wordt en daardoor een conserverende werking krijgt. Bovendien hebben bijenwasdoek en jojoba-olie antibacteriële eigenschappen. Hierdoor is de doek geschikt voor hergebruik. De bijenwasdoek kan worden afgespoeld onder de koude kraan eventueel met een beetje afwasmiddel. De doek vervolgens goed laten drogen. Zo kan de bijenwasdoek ongeveer 10 maanden gebruikt worden.

Bijenwasdoek is ook handig voor het bewaren van restjes groenten, cake, brood, lunchpakket en nog veel meer (niet voor vlees). De doek kan in de koelkast en in de vriezer.

 

 

One thought on “Workshop bijenwasdoek maken

  1. Pingback: Leven zonder afval | Groen geloven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s