Workshop bijenwasdoek maken

Workshop

Tijdens de workshobijenwasdoek1p leert u hoe u zelf beijenwasdoeken kunt maken. De workshop is bij mij thuis in Driebergen en duurt ongeveer anderhalf uur. Er is plek voor minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. Bij het opgeven voor de workshop ontvang je mijn adres. Opgeven kan door een mail te sturen naar m.tiemens@planet.nl
of te bellen naar 06 2077 4093

Als zich minder dan 3 deelnemers hebben aangemeld gaat de workshop helaas niet door. Tenzij we in overleg wat anders afspreken.

Data van de workshops 2020

Het is in de workshopruimte niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Daarom gaan de workshops voorlopig niet door.

September

Oktober

November

Als u zich als een groep opgeeft dan is het ook mogelijk om een andere dag of tijd af te spreken.

Kosten

Je kunt kiezen of je de doeken van biologische of gewone katoen maakt. Er is de mogelijkheid om 1 of 2 doeken te maken. Dat maakt natuurlijk wel uit voor de prijs. Een overzicht vind je in de onderstaande tabel. Deze prijzen zijn in inclusief het gebruik van de materialen en koffie/thee met wat lekkers.

Biologische katoen Gewone katoen
1 doek € 17,50 € 15,00
2 doeken € 20,00 € 17,50

Op locatie

Ik geef de workshop ook op locatie (minimaal 6 personen, maximaal 12). Dat kan echter alleen als er een elektrische oven beschikbaar is met 3 bakplaten van minimaal 30×35 cm en een warmte bron (gas of elektrisch) om de was te smelten.

Hergebruik

bijenwasdoek ruitjes 1Bijenwasdoek is gemaakt van katoen dat is behandeld met bijenwas en jojoba-olie, waardoor de doek vettig wordt en daardoor een conserverende werking krijgt. Bovendien hebben bijenwasdoek en jojoba-olie antibacteriële eigenschappen. Hierdoor is de doek geschikt voor hergebruik. De bijenwasdoek kan worden afgespoeld onder de koude kraan eventueel met een beetje afwasmiddel. De doek vervolgens goed laten drogen. Zo kan de bijenwasdoek ongeveer 10 maanden gebruikt worden.

Bijenwasdoek is ook handig voor het bewaren van restjes groenten, cake, brood, lunchpakket en nog veel meer (niet voor vlees). De doek is ook heel geschikt om cake of zelfgemaakte vegetarische burgers in in te vriezen.

 

 

One thought on “Workshop bijenwasdoek maken

  1. Pingback: Leven zonder afval | Groen geloven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s