Groene Sint

Vol verwachting klop ons hart. Hij komt, hij komt die goede beste Sint. Sinds afgelopen zaterdag zijn we weer helemaal in de ban van Sinterklaas, zowel gelovigen als niet meer gelovigen. We trekken lootjes, thuis, op school, op de vereniging en maken verlanglijstjes. De winkels puilen uit van het speelgoed en op de TV worden we overspoeld door reclame voor meestal toch wel grote cadeaus. Ik vind het wel jammer dat de commercie het sinterklaasfeest zo beheerst. Daarom vond ik de column die van de week op de site van kerk en milieu verscheen wel leuk. Daarin wordt de groene Sint geïntroduceerd.

Gespot, de Groene Sint (www.kerkenmilieu.nl)

Gespot, de Groene Sint (www.kerkenmilieu.nl)

Een sinterklaas die Faire trade chocoladeletters uitdeelt en pieten die biologische peperpoten strooien. Een sinterklaas, die de cadeautjes koopt in de wereldwinkel of bij de kringloop. En dit hoeven er ook helemaal niet zoveel te zijn. Laten we ons vooral richten op de gezelligheid van het samenzijn en samen zingen. Op de voorpret bij het maken van surprises en gedichten. Ik vind het altijd mooi om te bedenken hoe iemand voor jou bezig is geweest om iets leuks te schrijven en te maken. Andersom is het ook zo dat ik, bij het maken van de gedichten en surprise de hele tijd denk aan degene voor wie het bedoeld is. Zo bezig zijn is ook een vorm van aandacht hebben voor elkaar. Dat is voor mij het mooie van het sinterklaasfeest. Doe jij ook mee met de groene Sint?

One thought on “Groene Sint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s