Zomaar een wandeling

“Woensdag wordt de mooiste dag van de week”, stond bij het weerbericht van dinsdag. En inderdaad het was prachtig weer; volop zon, niet teveel wind. Tja, dan word ik gewoon naar buiten getrokken. Niet zomaar even voor een snel ommetje tussendoor. Nee, ik ben lekker de hele middag op stap geweest, zomaar, omdat het mooi weer was.

Hoe lang woon ik nu al in Driebergen? Meer dan achttien jaar! En toch kwam ik op mijn wandeling op paadjes en weggetjes waar ik nog nooit was geweest. Ik heb namelijk het nieuwe klompenpad gelopen; het Stoetwegenpad. Dat begint en eindigt bij het station van Driebergen-Zeist en loopt over verschillende landgoederen en langs de Kromme Rijn.

rode bessen kloosterlaantjeDe eerste verrassing was een verstopte tunnel onder de A12 door. Die leidde naar landgoed Rijnwijck, en een voor mij onbekend weggetje naar de Odijkerweg. Een ander nieuw doorsteekje voor wandelaars was landgoed Beerschoten en het Perenlaantje. Het mooie van dit soort weggetjes is dat ze nieuwe mogelijkheden bieden voor wandelingen die nog niet eerder in je opgekomen waren.

Ik heb dubbel genoten van de wandeling en het mooie weer. Juist ook, omdat het een spontane ingeving was om deze route te lopen en de hele middag er op uit te gaan in plaats van een klein rondje in de buurt. Het voelde als pure luxe. Soms moet je jezelf dat gewoon eens gunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s