Samen lopen

Geniet u ook van de lange zomeravonden? Ik weet, ze zijn op dit moment niet allemaal zo lekker dat je eindeloos buiten kunt zitten met een glaasje witte wijn of rosé. De nattigheid gooit soms roet in het eten. Maar nu is het ’s avonds heerlijk om hard te lopen. Sinds een paar weken loop ik weer op de woensdagavond met een groepje in het bos of langs de Kromme Rijn. En dat is genieten. Het groepje lopers is niet altijd van dezelfde samenstelling. Het kan gebeuren dat drie dames samenlopen met één man, of zoals gister dat ik een persoonlijke bodyguard had van drie man sterk.

Op deze lange avonden lopen we lukraak een rondje. Vaak weten we als we vertrekken nog niet precies waar we langs zullen gaan. Dan krijgt iemand opeens een ingeving, zullen we hier eens links of rechts? Je komt dan ook op plekken waar je alleen nooit komt. Ik ren nu toch al heel wat jaren rond in de bossen bij Driebergen en Austerlitz. Maar gisteravond waren er voor mij weer nieuwe paden bij. En dan wordt ik nieuwsgierig waar die nu weer uitkomen. Zo liepen we gister op een heel lang recht bospad. Ik had, door het gekronkel daarvoor, geen idee meer waar we waren. En dan, aan het eind, de verrassing “O, zijn we hier”. Het bleek een pad te zijn dat vrijwel parallel loopt aan een voor mij bekend pad. Dit nieuwe pad gaf echter een heel andere beleving. Zo zie je maar; je hebt anderen nodig om je andere paden te laten bewandelen, letterlijk maar ook figuurlijk.

DSCN2614 - versie 2 DSCN2621 - versie 2

We lopen nooit zo heel erg hard en hebben dus alle tijd om te praten samen. Soms alleen wat kletspraat, maar vaak hebben we het ook over dingen die ons echt bezig houden of waar we mee worstelen of wat je graag aan iemand kwijt wilt. We lopen al jaren samen (op zondag is de groep nog groter) en dat schept een band, ook een vertrouwensband. Er wordt daardoor veel lief en leed in de groep gedeeld. Het is hierom dat ik het soms moeilijk vind om op zondagmorgen te moeten kiezen tussen hardlopen en naar de kerk gaan. Beide zijn me dierbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s