Hier word je warm van!!

Spelen kan nu in het asielzoekerscentrum in Zeist. Een grote zandbak staat er nu, zes pallets omgebouwd tot bakken met aarde waar groenten en kruiden in staan;Pallets die aan de muren hangen met plantjes en bloemen erin; twee picknicktafels, allerlei speelgoed voor in de zandbak en een gigantische muurschildering. De zandbak zat al meteen vol met kinderen.

muurschildering AZC

Foto: RTV Utrecht

Dit alles is gerealiseerd door parochianen van de parochie Sint Maarten op de Utrechtse Heuvelrug. Het idee werd geboren vanuit de voorbereiding voor de eerste communie begin dit jaar: waarom niet alle gezinnen mobiliseren en op AZC Zeist iets maken voor de kinderen aldaar.

In de gebedsviering (N)ergens thuis had ik er van verteld, maar nu is het dan echt gerealiseerd. De kinderen, maar ook de ouders, die in het AZC wonen, deden al mee met de activiteiten. Ze zijn enorm blij met de aandacht die ze krijgen en natuurlijk met het resultaat, een vrolijk speelplein.

RTV Utrecht was erbij en deed verslag.

One thought on “Hier word je warm van!!

  1. In de nacht van de theologie, Pinksteren 2012, publiceerde Huub Oosterhuis een hartverwarmend boekje onder de titel: “Red hen die geen verweer hebben”. Ofschoon er theologisch wel iets op aan te merken is, is het een hartverwarmend pleidooi voor aandacht en feitelijke hulp aan mensen die het in het leven niet kunnen redden en van wie de hoop is dat anderen voor hen opkomen. Al kunnen we niet alles geven wat zij nodig hebben, de aandacht die zij van ons krijgen, houdt hun hoop op een betere toekomst levend. — F.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s