Portemonneetjes die verbinden

portemonneetje van sappakZondag 14 september nam diaken Coen van Loon afscheid van onze parochie. Hij vertrekt naar een parochie in Amsterdam. We zullen hem missen. Ik ook, want hij was mijn maatje om duurzaamheid in de parochie vorm te geven. Zo had hij een keer een paar lege sap- en melkpakken meegekomen naar een bijeenkomst over ‘Geloven op reis’. Op die avond vertelde Annemarie Scheerboom over haar ontmoeting met paus Franciscus op de laatste Wereldjongerendagen in Rio. Ze had de paus toen een eigengemaakt portemonneetje van een melkpak gegeven. En Coen wist dat. Daarom had hij die pakken meegenomen. Aan het eind van de avond liet Annemarie zien hoe je daar een portemonneetje van kan vouwen.

portemonnetjes vouwen 1

portemonneetjes vouwen 5Op startzondag begin deze maand hebben we tijdens de koffie met een aantal mensen portemonneetjes zitten vouwen. De koren hebben ook nog gevouwen na afloop van hun repetities. Alle portemonneetjes zijn gevuld met een hartje waarop een wens, mooie spreuk, of groet was geschreven. Tijdens de afscheidsviering hebben we Coen een tas vol van deze portemonneetjes meegegeven die hij kan uitdelen aan zijn toekomstige parochianen. Zo blijven we toch een beetje verbonden met elkaar.

portemonneetjes vouwen 7portemonneetjes vouwen 6

De foto’s zijn gemaakt door Joy Nicola en geven een beeld van hoe gezellig het was om samen de portemonneetjes te vouwen. Wil je zelf zo’n portemonneetje maken dan is hier een filmpje, waarop je kunt zien hoe dat moet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s