Fiets telweek

Foto fiets1Mijn man werkt bij de provincie Utrecht met in zijn portefeuille de fiets. Hij krijgt vaak bezoekers uit het buitenland die van ons, Nederland, willen leren hoe je mensen zo massaal op de fiets krijgt als wij. Hij fietst dan met ze rond door stad en/of omstreken. De mensen kijken hun ogen uit. Zo geweldig fietsen vinden ze het hier; fietspaden, fietsstroken, wegen afgesloten voor autoverkeer, goede bewegwijzering, grote bewaakte gratis fietsenstallingen enzovoort. Wij vinden dit allemaal heel gewoon en zouden eigenlijk nog wel veel meer makkelijk doorfiets faciliteiten willen hebben; geen haakse oversteken, ruimere bochten, de fietspaden nog wat breder, beter afgestelde stoplichten, voorrang op alle rotondes, meer tunneltjes en zo kan ik nog wel even doorgaan.

stadsbeeld/ gemaakt om 8:20 vanochtend (di) / kruispunt hereweg/ gefotografeerd vanuit gebouw gasunie EBO 2e etage

Helaas is er nog niet zo heel veel bekend over hoe en wanneer de 14 miljoen fietsers die Nederland rijk is, zich dagelijks van A naar B begeven. Maar daar komt verandering in en daar kan iedere fietser (die ook een smartphone heeft) aan bijdragen. In de week van 14 t/m 20 september wordt namelijk een Fiets Telweek gehouden. Download de App de Fiets!-App en ga gewoon fietsen. De app start vanzelf op, herkent wanneer je aan het fietsen bent en registreert dat. Je hoeft er verder niets voor te doen. Zo wordt er op een makkelijke manier een enorme schat aan informatie verzameld waarmee het fietsnetwerk verbeterd kan worden.

Lees meer op de website www.fietstelweek.nl en download daar de app. Misschien moet ik toch ook maar eens aan de smartphone.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s