Kaarsen voor een leefbare aarde

Een poos geleden ontving ik via de Raad van Kerken een mailtje van Noa Grouw, een duurzaam en sociaal ondernemer in de dop van 14 jaar uit Assen. Ze schreef dat ze vanuit haar geloof de wereld meer bekend wil maken met duurzaamheid, omdat ze vindt dat we goed voor de aarde moeten zorgen. Daar heeft ze natuurlijk groot gelijk in.

Ik was echt geraakt door de manier waarop ze bezig is, niet alleen duurzaam maar ook sociaal. Noa draagt haar steentje bij door het maken en verkopen van duurzame kaarsen. Sinds een jaar maakt ze die van bijenwas en koolzaadwas. Er komt dus geen parafine aan te pas. De bijenwas haalt ze bij een imker uit de buurt, die haar geleerd heeft hoe ze de was kan zuiveren. Ze heeft een mooie website gemaakt om de kaarsen te verkopen.

Duurzaam en sociaal

Naast dat ze duurzaam bezig is, doet ze ook aan maatschappelijk ondernemen. In 2020 heeft ze een deel van de opbrengst geschonken aan de kringloopwinkel Het Struunhuus en de Sociale Winkel in Assen. Ik maak daarom graag een beetje reclame voor Noa omdat dit zo’n geweldig voorbeeld is hoe je zelf, ook als jong iemand, heel lokaal, bezig kunt zijn om de wereld een beetje mooier te maken. De kaarsen zijn niet alleen duurzaam gemaakt, maar ze zien er ook prachtig uit, mooi van vorm en kleur. Dus als u nog eens op zoek bent naar een leuk en duurzaam cadeautje (het is bijna moederdag) met een mooi verhaal, kijk dan eens rond op de aantrekkelijke website van Noa.

Het is hartverwarmend en hoopgevend dat er jongeren zoals Noa zijn. Zij zetten zich in voor hun toekomst en die van de aarde.  Laten we hen daar zoveel mogelijk bij helpen en steunen. Want hoe je het ook went of keert, we hebben maar één aarde en daar moeten we het mee doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s