Earth Day

Gister (22 april) was het Earth Day. Earth Day is geboren in 1970 toen 20 miljoen mensen, 20 miljoen!!, in Amerika de straat op gingen om aandacht te vragen voor het milieu. Sindsdien zijn er elk jaar op 22 april overal ter wereld acties voor een beter milieu. Voor mij is het een dag om stil te staan bij hoe mooi de planeet Aarde is. Dat is niet zo moeilijk in dit jaargetijde als alles uit de grond schiet en de knoppen open barsten. Ik zag dat het fluitenkruid al bijna bloeit en het look zonder look ook. Tijdens het hardlopen liep ik van bloeiende krentenboom naar bloeiende krentenboom, zowel in het bos als in het dorp. Dat is toch puur genieten.

“All things bright and beautiful, the lord God made them all.”

 

Maar Earth Day is natuurlijk ook bij uitstek een dag om eens stilt te staan bij de manier waarop we leven op deze planeet. Hoe zat het ook alweer met onze voetafdruk. Is het een idee om die weer eens te berekenen?

One thought on “Earth Day

  1. Inderdaad, Marjolein, is ook voor mij elk voorjaar weer een grote vreugde vanwege de explosie van nieuw leven, ook van diepe eerbied voor de Schepper, die niet niet schiep maar aldoor schept, ook ons geloof schept elke keer dat we in verwondering komen voor onze wereld, – zo prachtig, zo veelzijdig, zo mysterieus.
    F.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s