Aandacht voor elkaar

bosanemoonVorige week, het was prachtig weer, heb ik twee dagen met een vriendin gewandeld. We zien elkaar maar één keer per jaar en dan lopen we een weekend samen. Dan hebben we echt de tijd voor elkaar en praten we over wat ons het afgelopen jaar bezig hield en wat komen gaat. Ondertussen genieten we van het landschap, de grote en de kleine dingen die we zien, het zingen van de vogels en het huppelen van de lammetjes. En deze keer genoten we ook het mooie weer. Dan ziet de wereld er toch direct veel vrolijker uit. Heerlijk die warmte van de zon.

Een aantal jaar geleden zijn we begonnen in Zeijen met Driebergen als uiteindelijk doel. Het doet er niet toe hoe lang we daar over gaan doen. Mijn vriendin zet nu de route uit en dat neem ik over als we bij de IJssel aankomen. Dat zal waarschijnlijk volgend jaar zijn.

standbeeld pratende vrouwenDeze keer hebben we in Zuidwolde overnacht, bij een adres van vrienden op de fiets. Het was tegenover het gemeentehuis en daarvoor staat een leuk standbeeldje op straat. Twee vrouwen, eentje met de fiets, die samen staan te praten. Onze gastvrouw vertelde dat het symbool staat voor aandacht hebben voor elkaar. Gewoon even de tijd nemen om met elkaar te praten, maakt niet uit waarover.

Het is altijd leuk om bij mensen thuis te logeren. Je krijgt dan vaak leuk verhalen te horen. Deze keer ook. De man des huizes was een paar jaar geleden een fietstochtje aan het maken en streek even neer op een bankje om uit te rusten. Daar zaten al twee mensen en ze raakten met elkaar aan de praat. Ze vroegen waar hij vandaan kwam. Uit Zuidwolde dus. O, wat leuk. Daar hadden zij een keer overnacht. Het was tegenover het gemeentehuis en die meneer kwam nog aan zetten met een bakje aardbeien uit eigen tuin. Ze hadden het daar goed naar hun zin gehad. Toen heeft hij maar gezegd dat hij het was van wie ze de aardbeien hadden gekregen. Ik vind zo’n verhaal prachtig. Dat je elkaar niet meer herkend aan de gezichten (er zat wel 10 jaar tussen), maar wel aan de verhalen. Daarom is het belangrijk om elkaar verhalen te blijven vertellen.

2 thoughts on “Aandacht voor elkaar

  1. Vriendschap is een vorm van liefde die ons laat weten dat er meer is tussen mensen dan alleen ruimte. De liefde komt van God. Mijn overweging op 24 april gaat daarover.
    Heb ’t goed vandaag, trouwens ook morgen en zo verder.

  2. Wat leuk, om met een vriending 1x per jaar te gaan wandelen – een doorlopende route begrijp ik uit je verhaal. En verhalen vertellen – ook helemaal leuk. Dat is iets dat blijft hangen – liedjes en verhalen rond het kampvuur (of waar dan ook). En aardbeien – iets te eten is ook fijn – ik vond een zielig bakje inde koelkast. Ik had eiwitten over – dus schuimpjes gemaakt – dat door elkaar en dan nog slagroom erbij, is een lekker toetje, eton mess heet dat. Dat is dan weer het voordeel als je je koelkast bij de hand hebt. Maar aardbeien in de natuur, uit eigen moestuin, dat is nog mooier, zeker met zo’n moi verhaal 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s