Mondkapjes

IMG_1354Nooit gedacht dat ik van de resten stof die ik overhou bij het knippen van de bijenwasdoeken mondkapjes zou maken. De persconferentie waarin premier Rutte aankondigde dat mondkapjes verplicht worden in het OV was nog niet voorbij of ik kreeg een app-je van een vriendin met de vraag of ik al mondkapjes aan het naaien was. Ze wilde er graag een paar bestellen. Dat was voor mij het teken om aan de slag te gaan. Wil je ook zo’n mooi mondkapje?

Wil je ook zo’n mooi mondkapje stuur me dan een mailtje (m.tiemens@planet.nl) me je bestelling en verzendadres. Gebruik eventueel het Bestelformulier bijenwasdoeken gg 5. De kapjes kosten € 5,00 per stuk ( 3 voor € 12,50, plus verzendkosten). Van de opbrengst koop ik groente- en fruitvouchers bij de Estafette (de biologische winkel in Driebergen). De Estafette levert voor dat bedrag groente en fruit aan de voedselbank.

Al met al is het uiteindelijk een dubbel win-win project.

  • Ik voel me weer een beetje nuttig
  • De reststof krijgt een goede bestemming
  • Jullie zijn blij met een mooi mondkapje
  • De mensen die afhankelijk zijn (geworden) van de voedselbank krijgen biologisch groente en fruit.
  • De mondkapjes zijn wasbaar en herbruikbaar, geen berg afval dus

De mondkapjes zijn dubbel. Je kunt tussen de lagen stof nog een dubbelgevouwen stuk keukenpapier, wc-papier of stofzuigerzak doen en dit na gebruik (voor het wassen) verwijderen (dan toch een klein beetje afval).

mondkapjes

1.           2.            3.           4.            5.            6.            7.            8.             9.           10.            11  

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s