Bloemenmozaïek

Ik ben aan de wandel in Engeland, dus geen volwaardig blog vandaag, maar een tussendoortje, een bloemenmozaïek van de St. Cuthbertsway.

Langs de beekjes en de rivier, in de bermen van de kleine weggetjes en in het bos, kwamen we heel veel witte bloemetjes tegen. Ze lijken op elkaar, maar het waren toch verschillende soorten. Vogelmelk, bosmuur, grote muur, en twee waar ik geen naam aan kon verbinden.

Natuurlijk waren er ook bloemen met andere kleuren, een ereprijs, knikkend nagelkruid, een valeriaan (denk ik), kruisbladwalstro.

Op de wandeling boven langs de kust konden we ook genieten van een weelde aan verschillende soorten. Engels gras (rose bloemetje) is zoutminnend. Misschien herkent u het van de waddeneilanden of van de bermen langs de snelweg die door het strooien van zout in de winter ook zoutig zijn.

Dit was slechts een fractie van alle bloemen en planten die we zijn tegengekomen. Het was geen doen om ze allemaal te fotograferen, dan zou ik het eindpunt van de wandelingen nooit bereikt hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s