Coast to coast

Drie weken lang mocht ik samen met anderen genieten van ruimte, stilte, zon en wind. In Engeland wandelden we van de Ierse kust via de Coast to Coast walk naar de Noordzee.

Het heeft wat om Engeland te voet van kust tot kust te doorkruisen. De Coast to Coast walk, beschreven door Wainwright,  doet dit welliswaar op het smalste deel van van Engeland, maar omvat toch 190 mijl, 304 km. Het pad begint in St. Bees Head, eindigt in Robin Hood’s Bay en loopt door drie nationale parken. Klimmend en dalend trokken we door het Lakedistrict en werden we overweldigd door grandioze uitzichten op de vele meren. In de Yorkshire Dales genoten we van de vogels en bloemen op het hoogveen en in de grazige weiden omgeven door de eindeloze muurtjes. Op de Yorkshire Moors werden we verrast door de vele kleuren paars, rood, groen en wit in het landschap, ondanks dat de struikheide nog niet bloeide, maar de dopheide wel.

 

Ik was deels mee als wandelgids voor Agronatura en deels als deelnemer. Door de perfecte organisatie van de reis was die heel ontspannen en konden we allemaal volop genieten van het wandelen, de landschappen, de plantjes en de beestjes en elkaar. Als ik met vakantie ben lees ik geen mail, kijk ik geen nieuws, lees ik geen krant, ben ik kortom helemaal ‘los van de wereld’. Het leven wordt dan overzichtelijk, helemaal met zo’n wandelvakantie. Opstaan, ontbijten, wandelen, eten, nagenieten en slapen. Elke dag weer. Saai? Nee, want elke dag is door de afwisselende landschappen toch weer anders. Het is heerlijk ontspannend. De ruimte en de eenvoud van het leven is wat ik het meeste mis nu ik weer thuis ben. Dan komt al het nieuws weer naar je toe, en vraag ik me soms af waarom we het met ons allen toch zo moeilijk maken. Maar voor, nu een impressie van een paar foto’s en liederen die tijdens het wandelen in mijn hoofd zongen.

psalm23-2

Le Seigneur est mon berger je ne manque de rien,
sur les prés d’herbe fraîche Il me fait reposer.

Il me mène vers les eaux tranquilles
et me fait revivre,
Il me conduit toujours par le juste chemin.

Si je traverse les ravins de la mort, je ne crains aucun mal.

Car tu es avec moi, avec Toi je n’ai pas peur,
amour et bonheur m’accompagnent tous les jours de ma vie,
je vivrai dans la maison de Seigneur pour toujours.

De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets,
op de grazige weiden laat hij mij rusten.

Hij voert me naar rustige wateren
en brengt me weer tot leven,
Hij leidt me altijd op de goede weg.

Als ik de ravijnen van de dood doorkruis, vrees ik geen kwaad.

Omdat jij bij me bent, bij jou ben ik niet bang,
liefde en geluk vergezellen mij elke dag van mijn leven,
ik zal voor altijd wonen in het huis van de Heer.

ruimte 2

Woord dat ruimte schept, toekomst wijd licht land
waar gerechtigheid als rivieren stroomt
waar een wijnstok bloeit tegen klippen op
even is het waar en dan is het weg.
Toon mij niet vergeefs wat mijn ziel verlangt
geef dat ik volhard in uw vergezicht.

 

ruimte 3

Ruimte, waar het licht kan komen
wind kan waaien, adem stromen.
Ruimte die doet leven.

Stilte, waar je God kunt horen
open harten, open oren.
Stilte om te zijn.

Licht, licht waarin wij samen staan,
Geest van God, raakt gij ons aan 
dat wij open gaan.

 

Meer wandelverslagen van wandelingen in Engeland:
Coast to Coast deel 3, Yorkshire Moors 2019
St. Cuthbert’s Way

Krijgt u de wandelkriebels? Er is nog plek op de reis naar het Lake district die vertrekt op 2 september.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s