Kantelpunten van hoop

Vandaag is het de dag van de Aarde. Een mooie aanleiding om met een groepje mensen van de Haagse Dominicus naar de StadsOase Spinozahof https://www.stadsoasespinozahof.nl te gaan (16 april zijn we daar geweest). Deze buurttuin begon in 2014 met niets van niets. Nu is het, soms tegen de klippen op, een groene oase tussen het steen geworden; een ‘moes’tuin waar mensen elkaar werkelijk ontmoeten, een ware ontmoetingsplek. De tuin verbindt mensen met de natuur, maar ook met elkaar. Hier komen mensen die luisteren naar wat de Aarde/aarde nodig heeft, naar wat ieder ander nodig heeft. Dit soort plekken zijn kantelpunten van hoop. Dit was een van de dingen waarover ik sprak in mijn overweging die ik voorafgaande aan het bezoek aan de StadsOase mocht houden in de Haagse Dominicus. Die kunt u hier lezen.

One thought on “Kantelpunten van hoop

  1. Hallo Marjolein, mooi vond ik dat jij in de overweging en in de tuin kantelpunten van hoop benoemd; dit in tegenstelling tot de gevreesde kantelpunten mbt het klimaat. Ook mooi zoals je het bezoek aan de haagse oase op deze manier meer bekendheid geeft als kantelpunt van hoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s